Nopal


Opuncius ficus indica - Nopal, je tradiční latinskoamerická zelenina, opuncie - kaktus, který je používán pro své ojedinělé nutriční hodnoty v potravinářském průmyslu a po laboratorním zpracování i v kosmetickém a farmaceutickém průmyslu.

Nopal je velmi bohatý na rozpustnou a nerozpustnou vlákninu. Obsahuje řadu vitamínů (zejména vitamín A, vitamín C, vitamín K, ale také i riboflavin a vitamíny B5, B6, B12) a minerálů (zejména zejména vápník, sodík, draslík, magnesium a železo).
Tato opuncie je neobyčejně nutričně hodnotná, protože roste na sopečných lávových polích v Latinské Americe, a díky tomu obsahuje vysoké množství přírodních látek. Dále je bohatá na aminokyseliny - 17 esenciálních pro tělo nezbytných aminokyselin z celkového počtu 21, které se v přírodě vyskytují.


Nopal - Opuncie



Nopal působí jako antioxidant, obsahuje pektiny zastavující tvorbu volných radikálů. Ve velmi malém množství se v Nopalu vyskytuje berberin, který slouží k potlačení úzkostlivých stavů. Přispívá k prosperitě zdraví. Je vnímán jako prevence proti cukrovce, rakovině tlustého střeva, vylučuje cholesterol z krve. Nopal také snižuje glykemický index, neobsahuje lepek.

Nopal, který je dovážen sociálním družstvem Partners Ardanas, roste v lávových polích, které patří k nejúrodnějším půdám a proto má neobvykle vysoké nutriční hodnoty.

Přehled vlastností Nopalu

Vývoj produktů s Nopalem

Nopal moučka

Zpracování Nopalu do moučky probíhá v následujících krocích. Po sklizni kaktusových listů, následuje sušící proces při mírné teplotě. Dále je sušina rozemleta dle požadavků zákazníka. Standardní velikost síťoviny je 100. Vzhledem k šetrnému sušení v průmyslových pecích je v Nopalové sušině uchován vysoký obsah všech přírodních látek.
Při zpracování nejsou přítomny konzervační látky, neobsahuje škrob, cukr, kukuřici, sóju, pšenici a mlékárenské produkty.

Nopal je možné upravit dle specifických požadavků zákazníka a to jak při jeho zpracování, tak i v procesu výroby finálního produktu pro koncového spotřebitele.

Nabízíme jak konvenční Nopal, tak i BIO Nopal, který je certifikovaný evropskou certifikační organizací.

Nopal džus

Je získáván po lisovacím procesu a filtraci. Po technickém zpracování v produktu zůstává rozpuštěná vláknina. Nopal džus je nabízený jako 100% přírodní produkt a nebo v koncentrované formě 1:5. Nutriční profil kaktusu zůstává zachovaný.

Nopal olej

Tento druh oleje je získáván na základě procuse, kdy jsou zrna opuncie lisována za chladného procesu. Olej je vyjímečně bohatý na vitamín E a steroly. Tahle substance ochraňuje kůži proti volným radikálům. Analýza ukazuje, že tento druh oleje je bohatý také na esenciální mastné kyseliny. Tato látka svoji vyjímečností napomáhá boji proti kožnímu vysušení a zlepšuje hydrataci, zpomaluje stárnutí kůže.

Home